De Hobbytuinier Prairietuin Zaden

Bewaar de zaden in het zadenzakje of in een envelop in een tupperware (of een lege ijsdoos enz.) in de koelkast.

De zaden worden ook in België geleverd.

De (meeste) foto's zijn van de echinacea's in onze tuin.

de zaden

De verschillende soorten zaden kunt je vinden onder de links Echinacea zaden, planten zaden prairietuin en siergrassen zaden prairietuin in het navigatiemenu.


het ontkiemen van de zaden

Echinacea zaden ontkiemen bij een temperatuur van 20 ° C. vrij snel, afhankelijk van de grond en de klimaatomstandigdheden. Als maatstaf wordt circa twee weken aangehouden. De grond moet constant vochtig, maar niet te nat zijn. De zaden met een zeer dun laagje grond afdekken.
De soorten Angustifolia, Paradoxa, Pallida, Pallida Hula Dancer, Simulata en Tennesseensis hebben soms eeen koudebehandeling nodig. De hier aangeboden Angustifolia, Paradoxa, Pallida Hula Dancer, Simulata en Tennesseensis zaden hebben reeds een koudebehandeling ondergaan en zijn nu net als de overige soorten goed kiemkrachtig.

het zaaien

Het zaaien van de zaden kun je in huis doen in potjes en zaaibakken of buitenshuis eveneens in potten en zaaibakken of direct ter plekke in de tuin of direct in een voor de plantjes bestemde bloempot of bloemenbak.
De echinacea is een schitterende vaste plant. Vaste planten kun je in de regel buitenshuis eind april/mei zaaien. Binnenshuis begin ik in verband met het testen van de zaden, reeds in september met het kweken van de echinacea's. Dit is wel wat aan de vroege kant. Wanneer je in de periode van december/januari begint met zaaien binnenshuis heb je begin mei mooie planten, die je na het afharden zo in de tuin kan plaatsen. Het voordeel is dat de plant meestal in het eerste jaar al bloemen zal geven.

Mijn manier van kweken van echinacea's binnenshuis: lees verder...

Veel zaaiplezier!